Wil je zelfstandig een deur gaan vervangen of vraag jij je af of het slim is om dit zelf te doen? Dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden en daarnaast hebben we een aantal stappen om ermee aan het werk te gaan.

Wanneer wel of niet zelf vervangen

In feite is het vervangen van een deur geen hele lastige klus, maar het hangt er wel vanaf wat voor type deur je gaat vervangen. Bij de meeste standaard deuren is het zelf mogelijk, mit het houten kozijn bij de nieuwe deur aansluit. Maar wanneer je een unieke deur,gaat vervangen, dan is het wellicht slim om dit aan iemand over te laten die hier ervaring mee heeft. Bij een glazen deur bijvoorbeeld draait op een hele andere manier dan de meeste andere deuren en wanneer je nog niet eerder een dergelijke deur hebt geplaatst of vervangen dan is het wellicht verstandig om het aan iemand anders over te laten.

Stappen om de deur te vervangen

De allereerste stap die je moet bepalen is welk type deur je gaat nemen en of deze in het kozijn past en wat je er verder allemaal nog voor nodig hebt. Daarnaast is het dus belangrijk om ook alles op te meten. Meet het kozijn op en de deur en kijk of deze erin past. Vergeet niet om rekening te houden met de hoogte van de vloer en andere zaken. Ook de draairichting van de deur is belangrijk!

Wanneer alles op de juiste maat is dan je de oude deur gaan verwijderen. Schaaf de nieuwe deur ook op maat. Let goed op hoeveel je eraf kan schaven, wat afhankelijk is van het type deur.

Vervolgens kun je gaan kijken waar de huidige scharnieren zitten, deze verwijderen en de nieuwe scharnieren in het kozijn plaatsen. Voordat je de nieuwe scharnieren plaatst is het belangrijk om goed af te meten waar ze moeten komen, beitel deze plek netjes af, zodat het scharnier erin past en monteer deze vervolgens. Tot slot kan de deur worden gemonteerd en klaar ben je!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here