Op steeds meer plekken kom je vandaag de dag led strips tegen. Waren deze led strips tot voor kort nog vooral erg trendy, tegenwoordig is deze verlichting een vaste waarde in de wereld van verlichting. Op zich is deze beweging heel goed te verklaren en goed te begrijpen. Led licht is namelijk een duurzame vorm van verlichting. En duurzaamheid, zo weten we allemaal, is anno nu een actueel en veel besproken thema. Led licht verbruikt relatief weinig energie en heeft een lange levensduur. Reden genoeg dus om je eens te verdiepen in led strips. Want wie weet is een led strip ook wel voor jou de ideale oplossing en ben je nog duurzaam bezig ook! Daarom zie je die steeds vaker terug in tiffany wandlampen.

 

 

Voor binnen en buiten

Eén van de voordelen van led strips is dat je deze zowel binnen als buiten kunt gebruiken. De ledstrip voor buiten verschilt in de basis niet heel veel van de variant die geschikt is om binnenshuis te gebruiken. Het is met name de behuizing van de strip die het verschil maakt. Deze behuizing is namelijk robuuster en vooral weerbestendig. Hierdoor is de ledstrip voor buiten geschikt om ook in ons weerbarstige klimaat te gebruiken. Deze led strip wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld het verlichten van een tuinpaadje. Ook worden ze veel gebruikt om bijvoorbeeld een (gedeelte van de) omlijsting van schuren of garages te verlichten.
Ook de toepassing voor binnen is zeer divers. Een led strip in de keuken is een bijzondere en sfeervolle oplossing, terwijl een led strip op de trap juist een voorbeeld is van een functionele toepassing. De mogelijkheden zijn in feite eindeloos, dus laat hierbij ook zeker jouw eigen fantasie en creativiteit de vrije loop.

 

Creëer jouw eigen sfeer met een led strip

Mocht je in de veronderstelling verkeren dat led licht alleen in “wit” verkrijgbaar is, dan heb je dit mis. Deze verlichting is namelijk ook in kleur verkrijgbaar. De meest voorkomende kleuren zijn rood, groen en blauw (en natuurlijk wit). Doordat er led strips op de markt zijn die “te dimmen” zijn, creëer je in een handomdraai een unieke en bijzondere sfeer. Er zijn er zelfs types led strip die te bedienen zijn door middel van een afstandsbediening. Op deze manier kun je heel eenvoudig schakelen tussen de verschillende kleuren verlichting, deze dimmen en uiteraard in- en uitschakelen.

Makkelijk aan te brengen

Een ander voordeel van een led verlichting strip is dat je deze snel en eenvoudig aanbrengt. Een klusje dat echt door iedereen te doen is. Dit komt omdat verreweg de meeste led strips zijn voorzien van een zogenoemde plakstrip. Het is dan ook een kwestie van de beschermlaag van de plakstrip afhalen, aanbrengen op de juiste plek en even goed aandrukken.
We kunnen ons echter goed voorstellen dat je liever kiest voor een klein beetje bescherming van de led strips. Speciaal hiervoor zijn er zogenoemde led profielen die inderdaad net even dat beetje extra bescherming bieden. Overigens zijn deze led profielen ook gemakkelijk aan te brengen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here