Wanneer je jouw woning in gaat richten moet je natuurlijk goed nadenken over wat voor vloer je in de woning wilt aanleggen. Het kost natuurlijk veel tijd, moeite en geld om je vloer weer te vervangen later. Het beste is dus om in een keer de juiste vloersoort te kiezen. Om je wat inspiratie te geven heb ik mijn top drie vloersoorten voor je op een rijtje gezet en in dit artikel vermeld.

Houten vloer

Laten we beginnen met de vloersoort die zo populair is door de mooie en unieke uitstraling: de houten vloeren. De houten vloeren worden al eeuwenlang gebruikt doordat ze zo eenvoudig te maken zijn. Het zijn natuurproducten en hierdoor zijn ze allemaal erg uniek. Er zijn ook verschillende soorten houten vloeren waardoor je de juiste vloer kan vinden voor elke huisstijl. Het nadeel van de houten vloeren is wel dat ze niet geschikt zijn voor vloerverwarming en ook niet tegen vocht kunnen. De vloeren zullen hierdoor namelijk gaan rotten en misvormen.

PVC vloeren

PVC vloeren kan je ook wel zien als de namaak vloeren van de houten vloeren. PVC vloeren zijn gemaakt van een stevig materiaal waardoor ze nog meer voordelen hebben dan de houten vloeren. Zo zijn ze wel waterafstotend en zijn ze hierdoor enorm eenvoudig schoon te maken met wat water en zeep. De vloeren zijn dus ook enorm hygiƫnisch. De PVC vloeren worden door veel mensen wel gezien als een flinke investering, maar doordat ze lang mee gaan is het zeker de investering waard.

Tapijt

Ten slotte heb ik gekozen voor de tapijtvloeren. Tapijt voelt heerlijk onder de voeten en is de ideale vloersoort voor woningen met kinderen in huis. Je kan er namelijk heerlijk op spelen. Echter is de vloersoort wel lastig schoon te houden en wanneer je huisdieren hebt zul je al snel merken dan nare geurtjes in de woning zullen blijven zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here