Als u een afvalcontainer gaat bestellen is het belangrijk dat u eerst bepaald welke afvalsoort u gaat afvoeren. Hieronder de afvalsoorten welke het meest voorkomend zijn voor afzetbakken. Afzetbakken zijn containers zonder wieltjes welke op bouwplaatsen worden gebruikt. Deze zijn beschikbaar van 3 m3 t/m 40 m3. De meeste webwinkels bieden 3 m3 t/m 10 m3 containers aan. Zie hieronder een tabel met de verschillende afvalsoorten.

Bouw en Sloopafval Gemengd afval. Isolatiemateriaal/ Metalen/ Gips/ Kunststoffen/ Hout/ Stenen/ Takken. Exclusief Asbest/ Autobanden/ Chemisch en gevaarlijk afval en maximaal 5% grond
Puin Steenachtige materialen. Bakstenen, Kalkzandsteen, Beton, Grind, Keien, Klinkers. Exclusief Asfalt, Gasbeton, Gipsplaten en Gibo
B-Hout  Alle houtsoorten eventueel met hang- sluitwerk en verf. Exclusief geïmpregneerd hout, bielzen en tuinhout.
Grond Schone grond zonder takken/ stenen en vrij van chemische verontreinigingen zoals olie etc.
Groenafval/ Snoeihout Composteerbare materialen uit de tuin. Snoeihout, takken, planten, graszoden. (max. 5% grond). Exclusief houten planken, stenen.

 

Zelf uw afval wegbrengen?

Kleine verbouwing, opruimactie of snoeiklus. Afval zelf wegbrengen kan voor particulieren vaak bij de eigen gemeente. Als dit niet kan zijn er nog de afleverlocaties van de afvalbedrijven. Waarschijnlijk is er ook bij u 1 in de buurt. Bij deze locatie kunnen ook bedrijven afval aanleveren, op rekening of contant. Maar let op de volgende tips

  • Niet overal kunt u pinnen.
  • Bij veel gemeentelijke stortplaatsen zijn “niet inwoners” en bedrijven niet welkom.
  • Tarieven zijn bij elke gemeente anders.
  • Bij particuliere stortlocaties moeten zowel de bedrijven als particulieren altijd betalen.
  • Afrekenen gaat meestal op gewicht (per ton)..
  • Bedrijven zijn verplicht om een begeleidings biljet met afvalstroomnummer te overhandigen. Bij sommige bedrijven kunt u ook zonder deze aanleveren. De gegevens en de bon worden dan door een medewerker ter plekke gemaakt.
  • Op de meeste stortplaatsen kunt u wel asbest aanleveren maar dit dient verpakt te zijn in speciale asbestzakken.
  • Chemisch/ gevaarlijk afval is maar op enkele locaties aan te leveren voor bedrijven (particulieren kunnen dit bij de gemeente stort brengen).
  • Als de kosten doorslaggevend zijn, vergelijk dan ook de afstand, kilometers en tijd kosten ten slotte ook geld. Dit is met name ook het geval bij bedrijfsafval.

Prijzen vergelijken

Containertarieven van afvalcontaineraanhuis.nl worden meerdere keren per week gecontroleerd en voor bedrijfsbeoordelingen zijn wij afhankelijk van input van gebruikers zoals u. Mocht het tarief afwijken of de service erg mee of tegenvallen dan kunnen wij hier niet verantwoordelijk voor zijn. Wel kunt u de volgende gebruiker helpen door ervaringen aan ons te melden zodat wij deze kunnen delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here