Wil je graag zelf een trap kitten maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, met behulp van Bison Acrylaatkit en handige tools wordt het een eenvoudige klus! In dit blog geef ik je een uitgebreid stappenplan om je trap perfect af te kitten, zodat deze er niet alleen mooi uitziet, maar ook veiliger en duurzamer wordt.

Wat heb ik nodig?

Voor het kitten van je trap heb je de volgende benodigdheden nodig:

  • Bison Acrylaatkit 30 minuten
  • Bison Power Pistol
  • Bison Multi Tool
  • Handveger en blik

Stappenplan voor een trap kitten

Stap 1: Veeg de trap schoon

Voordat je begint met kitten, is het belangrijk dat de trap schoon, stof- en vetvrij is. Gebruik hiervoor een handveger en blik om al het vuil en stof te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de kit goed hecht en een gladde, duurzame afwerking geeft.

Tip: Zorg ervoor dat je de ondergrond grondig schoonmaakt om de beste resultaten te behalen.

Stap 2: Breng de kit aan

Breng de Bison Acrylaatkit ruim en gelijkmatig aan in de voeg met behulp van het Bison Power Pistol. Houd het pistool in een hoek van 45 graden en werk vanuit een hoek, met de schuine kant van de spuitmond naar beneden. Soms kun je niet met het kitpistool tot in een diepe hoek komen. Stop dan een stukje van te voren en breng de kit vanuit de hoek terug omhoog aan.

Tip: Gebruik, indien nodig, een nieuwe spuitmond voor de juiste diameter. Dit zorgt voor een precieze en nette afwerking.

Stap 3: Strijk de kit glad

Strijk tenslotte voorzichtig met een natte vinger of een plamuurmes de kitvoeg glad. Dit zorgt voor een strakke en professionele afwerking.

Tip: Verwijder eventuele restjes kit direct met een vochtige doek om te voorkomen dat deze uitharden en moeilijk te verwijderen zijn.

Stap 4: Overschilderen

Na 30 minuten kun je de voeg overschilderen. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de kit aansluit bij de rest van de trap en geeft een nette, uniforme uitstraling.

Tip: Voor brede voegen is het aan te raden om 24 uur te wachten voor het overschilderen. Bij lagere temperaturen kan de droging trager verlopen, dus houd hier rekening mee.

Stap 5: Het eindresultaat

Na het volgen van deze stappen kun je genieten van het eindresultaat: een strak afgewerkte trap die niet alleen mooi oogt, maar ook duurzaam en veilig is.

Waarom een trap kitten?

Het kitten van je trap biedt verschillende voordelen. Allereerst verhoogt het de veiligheid door scherpe randen en splinters te elimineren. Daarnaast zorgt het voor een esthetisch fraaie afwerking die perfect aansluit bij de rest van je interieur. Bovendien beschermt een goed gekitte trap tegen vuil en vocht, waardoor de levensduur van de trap aanzienlijk wordt verlengd.

Kortom, met het juiste gereedschap en dit stappenplan is een trap kitten een klus die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Zo zorg je niet alleen voor een mooie, maar ook een veilige en duurzame trap in je huis. Veel succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here