Routinematig onderhoud of reparatiewerkzaamheden aan een motorfiets betekent meestal dat je op je knieën moet gaan om bij alle belangrijke dingen te komen. Dit maakt het moeilijk en ongemakkelijk, het duurt niet lang voordat je rug en knieën pijn doen en je gewoon wilt stoppen.

Maar er is een oplossing: u kunt een motorheftafel voor motorfietsen gebruiken om de fiets naar een comfortabeler niveau te brengen, waardoor u veel gemakkelijker toegang krijgt tot de motor en andere componenten. Heftafels waren vroeger dure items, wat betekende dat ze meestal gereserveerd waren voor professionele motorworkshops, maar nu zijn ze veel betaalbaarder.
Wat is een motorheftafel?

Een heftafel voor motorfietsen is een groot, plat stuk staalplaat waarop u kunt motoren, met aan één kant een wielkeg (ook wel wielschroef genoemd) die het voorwiel op zijn plaats vergrendelt en de motor rechtop zet positie. De meeste modellen hebben ook metalen D-lussen waarmee de motor verder kan worden vastgezet met spanbanden.

Meestal heeft de stalen plaat die de tafel vormt een gestructureerd oppervlak, waardoor de motorbanden gemakkelijker grip hebben en het risico op uitglijden minder wordt verminderd. Ook hebben de meeste heftafels een oprijplaat, zodat de motor gemakkelijk aan of uit kan worden gereden, en dit kan vaak gemakkelijk worden verwijderd zodra de tafel in gebruik is.

Als de fiets eenmaal veilig aan de tafel is vastgemaakt, kan hij met perslucht, hydraulica of een ander systeem tot een geschikt niveau worden verhoogd. Luchtaangedreven tafels hebben een geschikte persluchtbron nodig, dus deze is mogelijk niet ideaal voor iedereen, terwijl hydraulische systemen op zichzelf staan. De meeste hydraulische heftafels zijn voetbediend, met pedalen om de tafel omhoog en omlaag te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here