De vloer wordt het meest belast in huis. Daarom is het belangrijk om je vloer goed te beschermen. Hoe je de vloer beschermd is afhankelijk het materiaal dat je gebruikt voor het onderhoud. Bij parketwereld in Almelo heb ik uitstekend advies gekregen over het beschermen van mijn pvc vloer. Laat we eens kijken wat je het beste kunt doen

Houten vloeren beschermen

Lak en/of olie is het materiaal dat je het beste kan gebruiken om een houten vloer te beschermen. Dit omdat in het hout trekt. Dat zorgt ervoor dat het hout niet zo kwetsbaar is voor slijtage. Ook wax kan helpen om de vloer tegen krassen te beschermen. Het beste advies dat ik kan geven is: heb je de vloer pas gelegd, breng dan altijd lak aan. Dat zorgt voor een extra beschermde laag voor de vloer.

Natuurstenen vloer

Een natuurstenen vloeren staan bekend om de duurzaamheid. Het is dan ook een stuk minder kwetsbaar in vergelijking met een houten vloer. Toch is het ook belangrijk om deze vloersoort te beschermen. Let er op dat je bij het schoonmaken van de vloer niet teveel water gebruikt. Ik hoor je denken: water, dat kan toch geen kwaad. Toch is het zo. Water kan binnendringen via plinten en voegen en de ondervloer beschadigen. Je kunt de vloer beschermen door een aantal unieke schoonmaakproducten te gebruiken. Een marmeren vloer kun je het beste schoonmaken met marmermelk. Marmermelk dringt in de poriƫn van het marmer. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil meer kan binnendringen.

De juiste producten zijn essentieel

Eigenlijk is het belangrijkste bij het beschermen van je vloer dat je weet welke producten goed zijn voor de vloer en welke niet. Het is zaak om de juiste schoonmaak- en onderhoudsproducten te gebruiken voor de vloer. Bij houten vloeren ligt de focus vooral om het voorkomen van krassen en slijtage. Bij stenen vloeren wil je voorkomen dat er vuil op plekken komen waar je naderhand niet meer bij kan. Niet alleen specifieke vloerenwinkels hebben geschikte producten. Een woonwinkel in Enschede met de naam Elzinga heeft ook uitstekende producten in het assortiment om de vloer te onderhouden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here