Solid surface betekent solide oppervlakte. Het materiaal is op de Nederlandse markt enorm gegroeid in populariteit en wordt veel toegepast in badkamers en keukens. Waarom wordt solid surface zo vaak gebruikt?

Het materiaal solid surface

Solid surface heeft meerdere specifieke eigenschappen en ook voordelen. Veel producten in keukens en badkamers worden gemaakt van dit duurzame oppervlaktemateriaal. Solid surface wordt uit 2 verschillende stoffen samengesteld. Als je een product wilt dat op de langere termijn ook nog mooi is dan doe je er goed aan om te kiezen voor dit materiaal. Solid surface slijt niet, blijft schoon door het ontbreken van naden en openingen, weert vlekken en is bestand tegen vocht. Het materiaal is ook zeer robuust en kan hierdoor niet aangetast worden door bijtende stoffen.

Voordelen van Solid surface

Solid surface heeft meerdere voordelen. Een eerste voordeel is dat het materiaal weinig onderhoud nodig heeft. Je hoeft het ook bijna niet schoon te maken en al helemaal niet met veel schoonmaakmiddel. Als je al een schoonmaakmiddel gebruikt dan kan het materiaal hierdoor niet aangetast raken.

Een tweede voordeel is de buigzaamheid en het aanbod van vele kleuren. Solid surface kun je zo goed buigen en toepassen zonder naden dat het in elke maat keuken of badkamer toegepast kan worden. Een aanrechtblad door Marlan op maat betekent voor jou een aanrechtblad dat geheel aan jouw wensen voldoet en jarenlang mooi blijft.

Een derde voordeel is de duurzaamheid van solid surface. Bijna iedereen wil tegenwoordig vooral duurzame spullen in huis. Dan is het helemaal goed om te kiezen voor solid surface. Het blijft jarenlang mooi en hoeft vrijwel niet onderhouden te worden. Zeker niet met chemische middelen.

Kunststof is niet hetzelfde

In de loop der jaren is er een misverstand ontstaan. Door veel mensen wordt gedacht dat kunststof en solid surface hetzelfde zijn qua materiaaleigenschappen. Dit is echter niet het geval. Op een aantal punten is solid surface duurzamer. Kwalitatief is het beter. Solid surface is beter bestand tegen bacteriƫn en schimmels. Ook doe je er langer mee en komen er geen krassen op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here